Kawan-kawan Lady Rina...

Friday, May 25, 2012

Thursday, May 24, 2012

Happy Belated Teachers' Day...



alahaiii...dah seminggu hari guru berlalu..baru cekgu ni sibuk nak update pasal hari guru..

sambutan hari guru kat sekolah akak ni memang best...best...dan best....

selain ada sukan antara guru ngan murid ( aktiviti wajib setiap tahun )..cekgu2 dapat banyak hadiah dr murid2...seronot tau!...

jom tengok apa yang murid2 akak bagi..


 hadiah awal2 pagi ni..





kaler purple ni..




ucapan Hari Guru...



tak clear la pulakk..





ni lagi laa tak clear...aduhaiiii....




..banyak lagi yang murid2 bagi..tak sempat nak amek gambar sebab dah selamat dibuka oleh my two little caliphs...ada yang bagi fresh flowers, purse, coin purse , red pen ( paling banyak ), chocolates dan mcm2 lagi...akak sangat2 terharu...tq my kids....:)

..pastu kan...ada jamuan from PIBG..ala-ala hotel gitu...ada cabutan bertuah lagi...yang palingg best plak semua cekgu pun dapat...voucher JJ..akak dapat RM50..syukur la kann..the lowest pun RM30..the highest RM500...psttttt...dapat fresh flowers lagikkk...and pen PARKER...kaya sekolah haku niii...hehehehe..

kesimpulannya...akak happy di sekolah ni...suasana girang gumbira..even if kadang2 sangat stress...apa pon....selamat bertugas...( apa la punya ending..)...




Wednesday, May 23, 2012

baru timbul...




setelah sekian lamanya tenggelam...nak harapkan pelampung, susah sangat nak carik....hehehehe..alasan!!...


akak busy laa...betol ni serius memang busy...lepas exam kena buat tu buat ni...segala macam benda kena settle sebelum cuti bermula...sampai kan nak shopping pun susah...hamboiii..macam banyak duit jeee..


entri pasal hari guru pun akak tak sempat buat...ni semua busy punya pasal...mula la menyalahkan busy...

tak lama cuti sekolah...tinggal dua ari je lagi...tak payah nak kira sampai ke jari kaki..

tak sabar nak balik my hometown....

selamat bercuti semuaaa.....







Sunday, May 13, 2012

The Star



ni la yang akak cakap best tu...




semalam akak ada course kat Menara Star..course untuk cikgu2 BI dr Chinese school je..

The STAR bagi course pasal STEP up yang drg dilampirkan bersama newspaper setiap hari Khamis..

school akak ada pihak yang sponsor..so free laa....( suke je kalau free..).

banyak info yg drg bg on how to use the newspaper as our teaching aids...secara tak langsung dapat menggalakkan murid2 utk membaca newspaper...selalu2 newspaper tu je yg tengok murid2...skrg murid2 kena baca...

overall course tu memang best...best...dan best...tengkiu STAR....






inside the bag...ada lagi ni tapi dah kena kidnap oleh my kids...




ni la Step Up...
paling best sbb syllabus-based...
additional exercise utk murid..



lepas course...terusssss ke situ..


suka my kids...

..satu pic je yg ada...huhuhuhu..anak2 ngan abah mandi..mama bz marking paper exam...

so...tu laa cherita yang akak rasa best untuk minggu ni..

pstttttt..buffet kat hotel ni memang sodapppp...memang tak rugi....macam2 ada...;)

 till then....daaaaaaaaaa....







Saturday, May 12, 2012

saya suka..





tiba2 plak suka...sebelum2 ni bukan tak suka tapi macam tk terfikir...( apa laa ayat akak ni..)


....nanti akak share apa yang akak suka tu ye..mesti korang pun suka....:)




Thursday, May 10, 2012

manis2...






teringin....

nampak sedap je..

..sekian...

*SILA JANGAN MENYAMPAH DGN ENTRY NI..*


kerana sesungguhnya..akak sangat laparrr...







Wednesday, May 9, 2012

chipsmore..





belog akak dah jadi mcm iklan chipsmore..

kejap ada..kejap tak ada..hihihi

sekarang agak busy ngan exam...

nanti2 akak update lagi...


(*pic googled )




Tuesday, May 1, 2012