Kawan-kawan Lady Rina...

Monday, October 31, 2011

celebrating her birthday......:)

time: 8.00pm - 10.30pm
venue : sunway hotel,resort n spa...


last nite kann..akak dinner kat sunway..sekaligus celebrate bday my sis...patutnya jadi surprise bday party but anak pompuan dia telah membocorkan planning itu....hihihihi..budak2 kannn...

seronok jgk la last nite...makanan pun so yummy......so mari kita layan pic smlm.........


hanim n affif...


danish n ain...


the kids..



akak ngan incik suami...


















bbq..


tadaaaaa......surpriseee!!!!!!














my sis with her hubby...






the cake...so yummy!!



harusss ada my pic.....


















tu la ceritanya.....happy sangat2...lama tak outing sambil makan2..sambil celebrate birthday mcm nihhh.....


psttttt....tak lama lagi bday akak.....


HAPPY BIRTHDAY!!....

























Thursday, October 27, 2011

*-*


Fuhhh…letihnya ari ni…nasib baik cuti…kalau tak..mesti  muka letih p keja…

Pagi tadi akak p uruskan skol anak2….next year drg masuk Tadika…dah register baru rasa lega sikit..walaupun yuran tu cukup utk akak beli gelang emas bergram2…huhuhu…

Barang2 tak habis lagi angkut ke umah sewa baru ni….kt temapt sendiri ada umah sendiri…kt tempat orang kena sewa plak…..hmmmmm asek nak merungut je…tak baek tauu!!...bersyukur la dengan apa yang ada….:)

Nak p masak jap..konon2 nak masak nasik ayam..request from incik suami…( dah lama tk masak menu ni)..harap2 jadik….

Till then …daaaaaaaaaaaaa…………











Wednesday, October 26, 2011

cuti lagi...

ho..ho..ho...ari ni cuti sbb Deepavali kann...( cehhh macam la org tk tau!..)..skol akak cuti stat ari ni sampai jumaat...best kann...stat keja ari monday...sungguh seronot tak terhingga...ehhhhhh...area umah korang kann ada tak bunyi mercun??...area umah akak sangat meriah ngan bunyi mercun...rasa mcm CNY ponn ada...hihihi...

last nite..anak2 kuar depan pagar sbb tgk benda ni...
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*


meriah kannn....akak pon tumpang sekaki gak...



psttttt...ari ni korang p mana??...akak nk bw anak2 jln2 je ari ni.......PLUS cari2 baju p keja..sesungguhnya baju akak sangat la sikit yg terbawa ke cni.....

nak bli kaler purple, pink, biru, hijau..........................................

he he he...jgn marah haaaaa....


Happy Diwali!













Saturday, October 22, 2011

kena belajar lagi...

bukan nak sambung studi...tapi kena belajar bahasa Mandarin.....hihihi...




sebijik limau.....




kalau limau mandarin..sedap jgk kalau makan..ni nak blajar bahasa Mandrin,..alahaiiii....terbelit2 la lidah akak nihh...dahulu kala ( time studi kt UiTM ) akak amek Bhs Arab..huhuhu..bukannya terror sangat ponnn..tapi bleh laa....

why?kenapa?mengapa?....mcm masalah besar jerr...hehehe...kan dah bgtau dlm entri sebelom ni yg akak dah posting...skool cina tauuuu.....so kena la blajar jgk sikit2....kannnnn...


jarak skool sgt la jauh dr umah....kena carik umah lain ni....


kalau boleh nak yg depan skool.....hehehe...kalau la ada.....

KU BAHAGIA!!....

Friday, October 21, 2011

sedih lagi....

Huhhhhhhhhhhhh…finally akak dah sampai KL…emosi skrg ni bercampur baur..dah jadi mcm rojak..tak pun yong tau foo…( campur2 jugak kannnn…)…sangat la sedih, pilu, hiba, kecewa, dsb…..(happy sikit sbb jumpa suami…)

..petama sekali akak rindu sangat ngan mak akak..just imagine almost 3 years akak duduk ngan dia…anak2 pun membesar ngan mak..fyi akak tinggal ngan mak sbb akak keja n kursus kt sana..tu la pasal bjauhan ngan incik suami…( kesian gak ngan suami akak..)..

..since dapat tau akak posting area Sgor asekkk menangis je siang n mlm…( patutnya happy sbb dekat ngan suami..)..kesian ngan mak tpaksa tggl sorang2…huhuhuhu…

Dah lapor diri yesterday…trus masuk meeting..( ambikk ngkau kakk….)..slalu bising bila nk posting..sekali lapor diri terus masuk meeting dengan perasaan yg maseh huru hara…..

So planning akak skrg now ye la nak apply pindah my hometown ( nak bincang betoi2 ngan en.suami..)..korang rasa dia nak takk??...hihihi….dah ada ‘aset’ kt sana….instead of taking care of my mum bleh carik income lain….sapa tk nak ‘RM’ kannnnnnn…..

’Ya Allah permudahkan lah urusanku..Aminn..’


Nota kaki: korang doa2 la mudah2an urusan akak dipermudahkan ye….tq..










Wednesday, October 19, 2011

..finally...

tak nak cakap banyak2 kerana hati ini sangat sedihhhh....sedih sekali...


akak dapat posting area selangor.....huhuhuhu...


sedihnya tinggalkan mak......gonna miss my mum....my kids pun sedih....


saya sedihhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh...

Sunday, October 16, 2011

berdebarnya haku....

dag...dig....dug....haa lebih kurang macam tu la debaran hati akak skrg ni....tak sabar nak tunggu esok...

kenapa???....kerana konon2nya esok dah bleh tau akak posting kt skol mana....dah lama ni menunggu....sebelom2 ni tk la berdebar mcm ni....

diharapkan berita tersebut betol...jangan la tipu lagi......seksa owhhhhh....

kalau la berita tu betol...nanti akak share ngan korang kt skol mana akak diterbangkan...hihihi


sayonara....................babai........................

( nak tidur mimpi posting tempat best mlm ni...)zzzzzzzzzzzzzzzz..............

Friday, October 14, 2011

what is LOVE...



sangat betul.......dan memang betul laa......kann...





Wednesday, October 12, 2011

yeay!!!....finally.....:)

hihihi.....ari tu dah buat entri pasal nihh....tu sebelom kejadian...yg nih selepas kejadian......jom kita tengok ramai2......





suasana kt dlm dewan...teringat taim akak konvo dahulu kala..huhuhu...




tu dia...my beloved niece a.k.a pja....really proud of u gurl....





chomell.......





with her mum..also my sis....




with the parents...




the smile of happiness....




hihihi....senyum lagi dia....




nice pic....





the mum.....




alamak!...senget la pulakk....sowiii.....:)




with her bestest friend...Nurul Iman.... :)







family....oppsie...mcm kurang satu ahli...
( abg dia tk dpt hadir coz keja..huhuhu..)


...korang tau tak apa yg bestttt sangat and yang lagi meng'happy' giler kan the family ye la bila pja dapat nihh...jeng..jeng...jeng...

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
best student award.....he he he...ko ada???...
( akak tarak dapat award cam nihhh...dengan nada2 jeles... :) 


bukan senang nk dapat pengiktirafan mcm nihh..only the selected people with the great performance yg layak dapat benda nihh.....kalau nak....usaha la kannnn..

....hadiah akak??...iskkkk dah banyak hutang hadiah nihh ngan pja...time birthday dia konon nk bg tepon...so, kali ni nak bagi ni plakkk....





sebuah kotak ber kaler pinksss...


..isi kotak nihh tk bleh bgtau..nanti2 bru bgtau.........konon surprise..........he he he...banyak la surprise la kak....

....okesss...akak nk p beli sandal..nk carik yg comel ( eg: ada gambar butterfly..)...buang tebiat sikit....tk lama lagi nak jumpa incik husben....daaaaaaaaaaaaaa....




mereka berparty pada malam iteww..and of course without me..huhuhu
( sapa suruh tk ikott sama.....)



nota kaki&tangan : Pja dearie.. ..blaja rajin2 so that dapat lagik yg 'kotak baldu' kaler biru....:)























luv...





...sekian.....





Saturday, October 8, 2011

teringin????.....mungkinkah????.....

sebelom akak cerita panjang lebar...jom tengok pic ni dulu.......



sangat mengujakan.....kannn...


haaa...chomel kan mangoes itew??....akak tengok je dah nak terliur....tiba2 teringin nak makan kerabu mango..mesti sedap tu kan....:)

so dengan sukacita nya akak pun memerintahkan my nanny utk amek mango itu..( banyak rajin ko kak..asekk perintah jerr..)..actually akak jarang makan buah ni...kecuali pada masa2 tertentu..mcm skrg ni laa...then..my nanny pun tanya..'kakak mengandung ke???..tiba2 teringin nak makan kerabu mangga'......

mengandung????....kihkihkih...very the mustahil la nanny ku.....lemaks2 kt peyot ni banyak la......ada2 je dia ni...hmmmm..mcm heran jgk akak..asal kuar perkataan 'teringin'..mesti kata kita mengandung....lain kali kena kata termengidam agaknya....tu baru konfom mengandung!...hihihi..

...pastu kan....ada la orang tu ( merujuk kepada diri sendiri ) mula berkira2...he he he....baru je 'red flag'.....


..so far bukan tanak baby dalam masa terdekat ni..( kalau ada rezeki Allah bagi..akak terima..)..cuma biar la stabil dulu hal2 lain...dah ada sepasang ni pun dah cukup bersyukur akak....


..nak carik resipi kerabu mangga ni....harap2 ada ngan pacik Google...


..HAve a Nice WeekEnd.....




psttttt...chantekkk kan dia ni....:)

( pic Googled )












Thursday, October 6, 2011

bukan menci....cuma tak suka.....

ehh...makna tak sama kann...benci lain...tak suka lain...( pandai2 je akak kann...)...maksud akak nihhh...

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

incik monkey.... ( pic Gugel )


..dan jugak yang ni..



incik tupai.... (pic Gugel )



..kenapakah dan mengapakah akak tak suka dua menatang nihhhh?????.....korang tgk laa yang ni plak...

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*


owhhh...kasehan sungguh cik puan durian ini....


..terpaksa buat mcm ni utk mengelakkan dua menatang tadi membinasakan durian2 akak...buah durian banyak...disebabkan dua menatang tu la banyak yg tk jadik....maybe 'mereka' lapar...( bleh tak 'korang' pi tempat lain??)...huhuhu......kalau la boleh warning mcm tu....


...so at this moment....kena rajin2 p tengok....( rajin ka haku???...)...kalau tak dua menatang tadi yg buat hal.....mesti yg 'kepala hitam' buat hal....hihihihi....


......abes laaaa durian2 akak......................



nota kaki:  kalau ngkau  nak...mintak la...jgn curik..( pesanan utk yg 'kepala hitam' )















Monday, October 3, 2011

Bahaya lovebite.....

pstttttt....ada info best punya.......:)



yg kena bulat2 tu laa lovebite...

Menurut Daily Mail, seorang wanita berusia 44 tahun telah lumpuh selepas terkena serangan sakit jantung akibat daripada lovebite yang di lakukan oleh kekasihnya. Wanita itu (nama tidak dinyatakan) dimasukkan ke sebuah hospital di Auckland apabila mendapati dia tidak mampu menggerakkan tangan kirinya selepas kejadian itu.

Pada mulanya, para doktor mengesyaki wanita itu telah terkena serangan sakit jantung. Walaupun mereka tidak mengetahui punca sebenar penyakit wanita itu pada awalnya. Mereka kemudiannya, memeriksa wanita itu dan menjumpai kesan lovebite dibadannya. Dan dari kesan lovebite tu, mereka dapat tahu apa punca serangan sakit jantung tersebut.

Sebenarnya lovebite yang terhasil tu, menyebabkan pembuluh darah rosak dan mengakibatkan pembentukan darah beku. Darah yang telah beku tadi mengalir ke jantung dan boleh menyebabkan strok!

So, hati hati lah semasa bersama pasangan masing masing. Jangan sampai lupa diri, nanti ada yang merana baik lelaki atau perempuan. Jangan disebabkan expressi cinta, ada yang maut.


credits to orang sabah bha...