Kawan-kawan Lady Rina...

Monday, October 3, 2011

Bahaya lovebite.....

pstttttt....ada info best punya.......:)yg kena bulat2 tu laa lovebite...

Menurut Daily Mail, seorang wanita berusia 44 tahun telah lumpuh selepas terkena serangan sakit jantung akibat daripada lovebite yang di lakukan oleh kekasihnya. Wanita itu (nama tidak dinyatakan) dimasukkan ke sebuah hospital di Auckland apabila mendapati dia tidak mampu menggerakkan tangan kirinya selepas kejadian itu.

Pada mulanya, para doktor mengesyaki wanita itu telah terkena serangan sakit jantung. Walaupun mereka tidak mengetahui punca sebenar penyakit wanita itu pada awalnya. Mereka kemudiannya, memeriksa wanita itu dan menjumpai kesan lovebite dibadannya. Dan dari kesan lovebite tu, mereka dapat tahu apa punca serangan sakit jantung tersebut.

Sebenarnya lovebite yang terhasil tu, menyebabkan pembuluh darah rosak dan mengakibatkan pembentukan darah beku. Darah yang telah beku tadi mengalir ke jantung dan boleh menyebabkan strok!

So, hati hati lah semasa bersama pasangan masing masing. Jangan sampai lupa diri, nanti ada yang merana baik lelaki atau perempuan. Jangan disebabkan expressi cinta, ada yang maut.


credits to orang sabah bha...


4 comments:

 1. a ahh.. betul tu.. skang dah jadi trend sape ada lovebite dia adalah paling bahagia.. nak tengok pun terasa malu kan...

  ReplyDelete
 2. mekchu: tu la pasal...lagi teruk bila budak sekolah buat mcm tu...iskkk...memalukan betol!...

  ReplyDelete
 3. hahaha...pasni kena pesan kat para suami..jgn nak gatai2 wat lovebite yer....bahayaaaa

  ReplyDelete
 4. intan morsalin: seb baek suami akak nun jauh d sana..hihihi..( kena bgtau jgk ni)...bertapa bahayanya tu gigitan chenta...:)

  ReplyDelete