Kawan-kawan Lady Rina...

Thursday, March 1, 2012

bukan 'green hand'...

kata orang kalau kita ni green hand a.k.a tangan sejuk...tanam pokok apa pun mesti tumbuh punya...pokok cili, pokok tomato, pokok bendi,..segala bunga-bungaan...segala dedaunan..mesti tumbuh punya...termasuk laa kayu balak!....dasat owhhh penangan mereka-mereka yang green hand...

dalam entri yang lepas-lepas akak ada cherita pasal en.suami tanam pokok cili....


sebelum...



selepas.... 



kenapa plak tba-tiba jadi macam nihhh????..ohhhhhhhhh TIDAK!!!.....

ada kah suami akak terlebih green hand??...seingat akak dia tanam dalam 6-7 pokok jer...ni kenapa plak dah jadi 10-15 pokok ni...( tengok pic mcm lebih dari tu..)..

mungkin sebab faktor cuaca ( ayat penyedap hati )...ataupun en.nizam kena tanam pokok lain...

abang....jom kita tanam pokok durian...:)




SILA fokus kepada isi buah durian..

( akak bukan lah pemilik tangan tersebut kerana gambar ini dipinjam dr incik Google..)



p/s: kesibukan juga jadi penyebab utama pokok cili itu kurang menjadi...( lagi ayat penyedap hati )..













5 comments:

  1. mama ema: nampak sedap je kan..akak suka durian..:)

    ReplyDelete
  2. Buah kegemaran akak..masa preggy boleh habiskan sampai 4biji bukan ulas tau....hehehe..

    ReplyDelete
  3. mama ema: dasat tu...hihihi...

    ReplyDelete
  4. Huwaaaaaa! Doghoyan! nak!!! Green hand tu betul2 ade ke atau hanya ckp2 org tua ek...hehehe...

    ReplyDelete