Kawan-kawan Lady Rina...

Tuesday, September 6, 2011

10 penyakit WANITA yang famesss....

baru balik dari clinic tadi...Hanim tk sihat...muka monyok jerr...tapi bila mama cakap nak beli toys terus segar bugar muka dia....siap bagi list lagi barang apa yang dia nak...alahai anak mama.....

haa..ni akak nak share satu info hasil dari pembacaan akak yang luar biasa..( macam la ko rajin sangat membaca)...korang baca la ye..mana tau berguna kannn.....

antara 10 penyakit yang famesss tu ye laa....

1.   Depression a.k.a kemurungan...( nak suruh kita happy2 selalu..)..

2.   kekenduran rahim ( Prolapse ) / rahim jatuh ke bawah...( kaum Hawa misti tau pasal ni)

3.   Urat kaki bersimpul..

4.   Masalah keputihan & jangkitan kuman..

5.   Sakit puan...( esp. kanser pangkal rahim n kanser payu dara )

6.   Tiroid...

7.   Sakit Jantung

8.   Strok..

9.   Gangguan ghairah seksual wanita.....

10.  Berat badan..

alahai....nampak mcm sikit...dua tiga jemput jerr..tapi efek dia lagi boleh tahan owwhhhh.....seram sejuk jgk akak baca....pasni kena lebih berhati2..( peringatan kepada diri sendiri and kita semua..)...

ok lerrr...akak nak p masak jap...Hanim teringin nak makan sup....


p/s:  jaga kesihatan anda dan keluarga anda......:)

6 comments:

  1. Mcm2 penyakit kan, mintak jauhkanlah....

    ReplyDelete
  2. ajumohit; kan...kena berwaspada selalu...

    ReplyDelete
  3. nasib baik sy bukan wanita famous...haha. Slm ziarah la yer. Kiter dh follow awk...follow me too ok.

    http://thebeautyofsplendid.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. ninie: done...dah follow u....:)

    ReplyDelete
  5. takut kan jadi orang pompuan ni..hehe :P thanks singgah blog..follow u..

    ReplyDelete
  6. ayuraza: tu laa...banyak sangat penyakit...kena hati2...thanks follow...:)

    ReplyDelete